Minnas Room
blogg livet på landet

Livet på landet i skogen

Livet på landet är helt annorlunda än att bo i en storstad. Jag antar att man antingen älskar, eller hatar det. En av de stora skillnaderna för mig är att allt inte finns tillgängligt när du öppnar din ytterdörr. Det går inte att få tag på glass strax innan midnatt om du skulle ha ett desperat behov av det, och inte har det hemma. Tar det svarta bläcket slut till din bläckstråleskrivare klockan 6 på morgonen, så få du helt enkelt vänta tills butikerna öppnar senare på förmiddagen.

När vi bodde i London så hade jag en fantastisk natt-shopping-upplevelse på varuhuset Tesco. Detta var någon gång i december före jul. Vi hade otroligt mycket att göra på kontoret och jag hade ingen aning om hur man klämde in shopping innan jul. Klockan 01,00 på natten bestämde jag mig för att få all shopping klar. Så mitt i natten när de flesta sov befann jag mig på ett nästan folktomt Tesco och shoppade i lugn och ro. Man kan inte hitta allt man vill ha på Tesco. Men för mig var det ändå exotiskt och jag hittade massor av härliga, små presenter.

livet på landet i Småland

Mitt i ingenstans

Läs mer om :

svenska får

När vi flyttade till landet så var en av de saker jag uppskattade mest att man skulle klara sig på det som fanns i kylskåpet. Hade jag glömt att köpa bröd så fick jag helt enkelt använda de ingredienser vi hade hemma och baka.

Vi har till och med skaffat hem mjölkpulver till kaffet, om vi skulle glömma att köpa mjölk.

Jag antar att man måste älska den här typen av livsstil för bo som vi gör, och det gör vi verkligen. 

Naturlig träning

lantligt kök

Varken Jesper eller jag är gymmänniskor, och vi tycker inte om att träna. Jag gillar helt enkelt inte att slösa bort min tid på en gymmaskin. Däremot hugger vi gärna ved. Det är ett bra jobb, och jag känner att jag använder min tid på ett bättre sätt. Jag känner samma sak för att plocka blåbär. Det är fantastiskt att gå ut i skogen och hitta sin egen mat. Det ger mig mer att tillbringa eftermiddagen i skogen med bärplockning, än i ett shoppingcenter. Jag säger inte att shopping inte är kul! Men det uppfyller mig mer att hitta kantareller i skogen, komma hem och göra en god maträtt av svamparna.

Lyckligtvis så är vi alla annorlunda.

Vad är det som är annorlunda på landsbygden? Jag tror att livet är lite långsammare. När du bor i staden gör du kanske saker vid sidan av. Till exempel: I stan kanske du köper en kaka och äter den samtidigt som du gör flera andra saker som du måste hinna med. På landet plockar du äpplen i lugn och ro och sedan hittar du ett recept som funkar för de ingredienser som du har hemma. Sen njuter du av att baka, och sedan får du äntligen äta av din goda kaka. 

badtunna

Mindre är mer

Kanske kan man säga ”less is more” när du bor mitt ute i ingenstans. Medan det i stan alltid måste vara mer, mer och ännu mer. Du vill ha en större bil, en större bbq och ett till par snygga skor. På det sättet kan man säga att man är nöjd med vad man har på landet. Vad ska jag egentligen med en större bil till här ute? Vad ska du göra med ett par nya snygga skor? 

Egentligen behöver man inte ha fler saker. Detta vet man inte om när man bor i staden. Utbudet är så stort, och det är så lätt att vilja ha mer och bättre och större. Jag tror att det som skapar tillfredsställelse med att bo på landet är att man inser att man inte behöver alla de sakerna. 

svenska får på gård
badtunna vid sjön
lantliv
elda i skogen
hemmagjord korv
fiske i kronoberg
livet på landet